Bikester is terug! Net op tijd voor het seizoen biedt Bikester opnieuw alles wat met fietsen te maken heeft

Gorewear racefietscollectie - Getest door fahrrad.de

fahrrad.de |

De GOREWEAR racefietscollectie voor comfort bij warme temperaturen

Functioneel, sportief en toch comfortabel gekleed voor iedere situatie op de fiets: kan dat?

Bent u een frequente fietser, woon-werkverkeer, wielrennen, grindrijden, gewoon naar het platteland of het dichtstbijzijnde café? Dan zou je waarschijnlijk wel eens willen dat je voor alles EEN kledingset had, toch? Natuurlijk kan het heet worden met enkele tussensprints of hoge temperaturen. Daarom heb je lichte, functionele kleding nodig en niet het zware, casual merinoshirt.

GOREWEAR heeft precies voor deze situaties een racefietscollectie ontwikkeld, die comfort belooft bij warme temperaturen. Dit betekent dat het materiaal licht, ademend, sneldrogend en elastisch genoeg is om zich aan te passen aan jouw bewegingen zonder te knellen of te schuren. Niettemin is de snit sportief en aerodynamisch. GOREWEAR noemt dit FORM FIT, een nauwsluitende pasvorm die bedoeld is om de klimaatbeheersing te verbeteren.

Onze copywriters Martin en Sandra hebben elk een shirt met korte mouwen en een koersbroek uit de GORE collectie lente/zomer 2022 op precies deze aspecten getest en vertellen ons hier of het "comfortconcept voor warme temperaturen" van GOREWEAR werkt.

Beiden rijden al jaren op de racefiets en nemen ook deel aan wielerevenementen. Ze hebben een grote collectie wielerkleding in hun garderobe, ze hebben hun favoriete stukken en weten dus precies wat ze willen van welk kledingstuk voor welke gelegenheid. Kunnen GOREWEAR-onderdelen bestand zijn tegen kritisch onderzoek?

Test van de Gorewear racefietscollectie voor warme temperaturen

Martin testte de Torrent Jersey en de Torrent Bib-Short, Sandra nam de Daily Jersey en de Ardent Bib Shorts+ onder de loep. Beiden ontvingen de collectie in subtiel donkerblauw – of Orbit Blue, zoals GOREWEAR het noemt. De test werd in juni van dit jaar uitgevoerd bij temperaturen van rond de 25 graden in het vlakke Berlijn en omgeving.

Martin en de torrent-collectie

Test van de Gorewear Torrent-collectie

Martin verwachtte dat de Jersey en Bib Shorts+ “moderne, luchtige kleding zouden zijn met de juiste details die je nodig hebt als je elke dag fietst.” Martin zit eigenlijk elke dag op zijn racefiets en het is maar goed dat de set qua prijs in het midden van het assortiment zit in vergelijking met producten van andere merken en bepaalde extra's belooft zonder de rekening al te zwaar te belasten.

De eerste indruk

Het tricot

In deze context hield hij ook van de zak met ritssluiting aan de zijkant van de rechter achterzak voor kleinere waardevolle spullen, een detail dat je meestal terugvindt op duurdere truien. Zo kunnen de sleutels van uw voordeur of wat contant geld veilig worden opgeborgen.

Achterzak van de Gorewear Torrent-trui

Mouwen van de Gorewear Torrent-trui

Martin meet 1,88 meter en weegt 78 kilogram. Hij vond de trui “borderline tight” voor dagelijks gebruik. Andere truien in deze maat passen hem losser. De trui heeft een moderne uitstraling door de iets langere mouwen. Deze hebben echter geen siliconengrijpers of lasergesneden uiteinden die voorkomen dat ze omhoog glijden.

De koersbroek

De pasvorm van de broek in maat M was precies goed voor Martin: hij voelde "relatief elastisch en minder drukvast dan andere merken." Hij was sceptisch over de voorgevormde Windstopper Cup in het kruis, die 'een beetje ruimte lijkt te creëren'. Maar hij vroeg zich af of het in de zomer niet te warm zou worden.

Gorewear Torrent koersbroek met windstopper inzetstuk

Gorewear Torrent koersbroek met manchetten

De lasergesneden beenmanchetten vond hij ook erg mooi: ze zijn breed, waardoor insnijden vermeden moet worden en de over een groot oppervlak aangebrachte siliconen moeten voor een goede grip zorgen - we zullen zien.

Als het om de netriemen ging, moest Martin er bij het aantrekken op letten dat ze niet verdraaiden. Omdat Martin op zijn racefiets normaal gesproken alleen een zwarte koersbroek draagt, moest hij eerst wennen aan de blauwe broek. Het stoorde hem dat het blauw van de broek niet overeenkwam met het blauw van de trui, ook al behoren beide tot dezelfde collectie en passen ze bij elkaar. Maar ook bij andere merken is dit vaak het geval, omdat jersey en broeken gemaakt zijn van materialen met verschillende stretchniveaus. Wat de trui betreft, hij had zeker de voorkeur gegeven aan de roze Daily Jersey, maar de Torrent-collectie is nog niet verkrijgbaar in het roze.

De reflecterende elementen op het shirt en de broek werden goed ontvangen.

Laten we eens kijken hoe de kit in de praktijk presteert.

Gebruikt op tochten van reizen na het werk tot tochten van zes uur in het weekend

Martin reisde niet 'met een mes tussen zijn tanden', maar hij had wel 'de behoefte om te sporten', zoals hij het zelf uitdrukte.

Het tricot

Ook al reed hij niet op een hele warme dag, toch had Martin al het gevoel dat er luchtigere truien bestonden. Dit kan ook aan het materiaal liggen - hoewel het licht is, zijn er bijvoorbeeld geen mesh-inzetstukken aanwezig, wat vaak het geval is bij duurdere truien voor warm weer.

Hij vond de rits vrij dun. Hoe zacht de stof ook is, het is lastig – hoe comfortabel het ook is om te dragen – om de trui tijdens het rijden met één hand te openen. De zakken van het shirt waren echter altijd gemakkelijk te bereiken en de zak met ritssluiting bleek zeer welkom.

De koersbroek

Noch de mouwen, noch de beenmanchetten stegen omhoog tijdens de rit, maar werden stevig vastgehouden zonder in te graven - ongelooflijk belangrijke details die voor Martin absoluut cruciaal zijn of hij op de lange termijn blij zal zijn met een kledingstuk of niet. Bij maximaal 25 graden Celsius had het winddichte inzetstuk ook geen last. Dus ademend vermogen is hier een gegeven, en Martin denkt dat de Windstopper Cup in de winter een game changer zou kunnen zijn als hij onder een niet-gewatteerde wintermaillot wordt gedragen.

Gorewear torrent-collectie

De vulling van de koersbroek

Het relatief dunne en stevige kussen, dat vrij breed is bij het zitbeen, veroorzaakte geen problemen op een traditioneel Fabric Scoop-zadel of een breder Prologo Dimension-zadel. Met andere woorden: als een zitkussen zich onopvallend gedraagt, vooral op lange, vlakke tochten, kan dit als een groot succes worden beschouwd.

Conclusie - draagcomfort en ademend vermogen zijn duidelijk aanwezig - met kleine beperkingen

Over het geheel genomen is Martin enthousiast over de eerlijke prijs-prestatieverhouding, vooral gezien het luxe, kleine vakje voor waardevolle spullen en de zeer succesvolle beenboeien. Voor nog luchtigere jerseyconstructies zul je waarschijnlijk dieper in je zakken moeten graven. Martin vond de pasvorm van het shirt iets te strak vanwege de FORM FIT en had graag een maat groter gekozen. Het draagcomfort van de broek paste perfect bij het concept: Martin vond hem zeer comfortabel dankzij het elastische materiaal, evenals de vulling.

Hij raadt de set vooral aan voor roadies die bij warm weer meer ontspannen reizen.

Hier is de beoordeling van Martin in cijfers: 1 (zeer slecht) tot 10 (uitstekend)

Functie/prestaties Prijs prestatie verhouding Verwerking/duurzaamheid Ontwerp/aantrekkelijkheid
7/10 8/10 9/10 8/10

Sandra en de combinatie Daily Jersey en Ardent Bib Shorts+

Sandra verwachtte dat de "Daily Jersey" een vrij losse snit zou hebben, zodat ze er niet uit zou zien alsof ze op het punt stond aan een race deel te nemen, zelfs niet tijdens minder sportieve of alledaagse ritten.

Racefietscollectie Daily Jersey & Ardent Bib Short

Ze geeft de voorkeur aan koersbroeken boven fietsbroeken zonder bandjes, omdat deze simpelweg beter passen. Als het om koersbroeken ging, wilde ze een werkende oplossing voor plaspauzes, omdat vrouwen anders altijd hun trui moeten uittrekken als ze in dergelijke situaties een koersbroek dragen. GOREWEAR biedt een ritssluiting om het boven- en ondergedeelte van de broek gedeeltelijk van elkaar te scheiden. Sandra verheugde zich ook op een lang bovenbeengedeelte, omdat de binnenzoomlengte 25 centimeter bedraagt ​​- en dat is veel. De Long Distance Bib Shorts van GOREWEAR hebben bijvoorbeeld slechts een binnenzoomlengte van 20 centimeter, hoewel dit overeenkomt met de gemiddelde maat voor korte damesfietsbroeken.

De eerste indruk

Het tricot

De Daily Jersey deed zijn naam eer aan en had ondanks de FORM FIT zelfs een veel relaxtere pasvorm. Sandra vond het helemaal niet krap, zoals Martin zijn torrent-trui vond. Lichamen en voorkeuren zijn heel verschillend - zelfs als beide truien zijn gesneden volgens de FORM FIT van GOREWEAR, is het heel goed mogelijk dat ze door verschillende mensen heel verschillend worden ontvangen. De Daily-trui was voor Sandra beslist geen superstrakke racetrui, maar een volwaardige racetrui met drie achterzakken en een doorlopende ritssluiting.

Kleine, subtiele details vallen op in deze middenprijsklasse, zoals het kleine zakje met ritssluiting voor waardevolle spullen, het feit dat de achterzakken een kleine plooi aan de onderkant hebben om het volume te vergroten, en een elastische siliconen manchet aan de onderkant van de tailleband om alles op zijn plaats houden zou de positie moeten behouden.

Details van de Gorewear Daily Jersey

Details van de Gorewear Daily Jersey

Details van de Gorewear Daily Jersey

De ritssluiting aan de voorkant is echter heel eenvoudig, heeft slechts een kleine schuifregelaar zonder ritsgarage, maar is in ieder geval ondergelegd zodat in ieder geval het ondershirt of de huid direct onder de trui niet wordt beschadigd. Een ritsgarage zou fijn geweest zijn, zegt Sandra, omdat die aan de onderkant van de rits voorkomt dat de fietsbroek door wrijving opgeruwd wordt op de plek waar hij in contact komt met de rits, en aan de bovenkant voorkomt dat hij kapot gaat. per ongeluk bekneld raken Huid in de nek wordt voorkomen bij het sluiten. Omdat Sandra's gesloten halsband toch niet op haar nek rustte, was er hier geen gevaar. Hierbij moet ook vermeld worden dat de Torrent Jersey is uitgerust met een ritsgarage. Maar dat vond Martin niet zo belangrijk, omdat dit apparaat het ook wat lastiger kan maken om de rits snel te bedienen.

Dagelijkse jersey mouwen

De trui is iets getailleerd, maar past niet helemaal bij Sandra's figuur omdat hij iets te lang is aan de voorkant, de mouwen iets te strak zitten, terwijl de kraag veel te breed is, maar dat is allemaal klagen bij een hoge niveau. Over het geheel genomen paste de trui nog steeds goed, een andere maat zou niet hebben geholpen en de meeste mensen zijn niet proportioneel gebouwd. Bij een echte racetrui zou het voorste deel aanzienlijk korter zijn, maar we hebben hier te maken met de dagelijkse trui en een trui in professionele stijl ziet er niet zo goed uit bij een café-stop omdat hij de neiging heeft om tot aan je navel te kruipen. als je stilstaat - daarom is de snit van de Daily Jersey gerechtvaardigd.

De koersbroek

De Bib Shorts+ paste precies zoals Sandra zich had voorgesteld: hij voelde erg comfortabel en het been eindigde net boven de knie - in plaats van halverwege de dij, zoals veel van haar andere fietsbroeken. Ze waren dus erg lang en dat vond Sandra leuk. Toen ik ze de eerste keer staand aantrok, staken de brede beengrijpers boven de knie uit. "Het is fijn als er niets tussenkomt", dacht Sandra, "maar zullen de grijpers zichzelf tijdens het rijden op de juiste plek trekken zonder al te veel op te rijden en voldoende steun bieden?" Sandra was het eens met de inschatting van Martin dat er weinig compressie in het materiaal zat, maar dat de brede beengrippers zeer comfortabel aanvoelden.

Gorewear Ardent Bib Shorts-beenmanchetten

Gorewear Ardent koersbroek Leggripper

De riemen passen ook precies goed en creëerden voldoende spanning om alles op zijn plaats te houden zonder in de schouders te graven, zelfs als je staat. Dit laatste is vaak het geval bij racekoersbroeken die volledig prestatiegericht zijn. Ze werken alleen in een sportieve, gestrekte houding op de fiets. Dat de bandjes van mesh materiaal zijn is eigenlijk standaard in deze prijsklasse, maar mag niet onderschat worden als het buiten echt warm is.

Het windafstotende materiaal in het kruis vooraan irriteerde zowel Sandra als Martin: "Waarom zit zoiets in een collectie die gemaakt is voor warm weer?" Volgens GOREWEAR zijn de ademende en vochtregulerende eigenschappen bedoeld om het klimaatbeheer te verbeteren en het gevoelstemperatuureffect te voorkomen dat zelfs op warme dagen bij hogere snelheden en tijdens afdalingen optreedt. We zullen zien hoe Sandra echt presteert.

Maar nu het bijzondere aan deze koersbroek: het horizontale ritssysteem op de onderrug voor de biobreak. GOREWEAR heeft hier gekozen voor twee ritsen, oftewel een tweewegrits, die met één hand tegelijk vanaf het midden van de rug naar links en rechts te openen is. Er zit een kleine opening in het midden zodat de ritsen gemakkelijk vast te pakken zijn. Aan de uiteinden zit zelfs een ritsgarage, maar deze rits is niet gevoerd. Sandra was bezorgd dat er op dit gebied schuren zou kunnen optreden. Ze heeft al enkele koersbroeken van andere merken in haar kast die oplossingen bieden voor de vrouwelijke plaspauze, waaronder broeken met zowel verticale als horizontale ritsen, broeken met een magnetische clip aan de achterkant van de monoband en ook broeken zonder openingssysteem, eenvoudigweg vertrouwen op de elasticiteit van het materiaal is ingesteld. Wat alle broeken gemeen hebben is dat ze, of ze nu gedeeltelijk gescheiden zijn van de bovenkant of niet, bij het hurken eenvoudig aan de achterkant naar beneden kunnen worden getrokken. We zullen zo meteen zien hoe de oplossing van GOREWEAR zich verhoudt tot de andere broeken.

Ritssysteem van de Bib-Short

In gebruik bij tochten van drie tot zes uur

Ik test de Gorewear Ardent Bib & Daily Jersey

Net als Martin testte Sandra de collectie tijdens de lange dagen in juni tijdens ritten van drie tot vier uur na het werk op de grindfiets of tijdens nog langere tochten op de racefiets in het weekend. De temperaturen kwamen soms boven de 25 graden uit en het profiel was overwegend vlak. Sandra was vooral ontspannen als ze op pad was, alleen op de bescheiden plaatselijke berg werd het serieus.

Het tricot

Sandra deelde het gevoel van Martin dat er luchtigere truien zijn voor warm weer. De stof had grover geperforeerd kunnen worden en mesh-inzetstukken onder de armen, op de rug en onder de zakken waren ideaal geweest, want daar verzamelde het meeste vocht van Sandra zich, maar dat merkte ze pas toen ze thuis de trui uittrok. Andere merken bieden dergelijke truien met mesh-inzetstukken speciaal voor warm weer. De verwerking is echter complex en daarom zijn dergelijke truien duur voor de gebruikers.

Toegegeven, zulke bijzondere prestaties verwacht je niet van een dagelijkse trui, dat wil zeggen een trui voor dagelijks gebruik, ook al kan het frisser zijn. Er was geen sprake van oververhitting tijdens het rijden en er was geen sprake van kleven van de stof aan de huid. Een klein minpuntje voor Sandra was dat de trui aan het eind van de dag erg onaangenaam rook en daardoor niet geschikt was voor meerdaagse tochten.

Sandra was erg onder de indruk van de achterzakken, waaronder een zak met ritssluiting voor waardevolle spullen. Sandra moet op elke reis haar mobiele telefoon, kleine portemonnee, zakdoekjes, energierepen en voordeursleutels meenemen en dit alles moet in de drie achterzakken worden opgeborgen. Dit is waar de goede snit en de juiste materiaaldikte van de Daily Jersey hun vruchten afwerpen. Met name de ‘buidelconstructie’ van de tassen, oftewel het kleine vouwtje aan de onderkant, zorgt ervoor dat er veel in past. De elastische zoom met siliconen gripper zorgt ervoor dat alles op zijn plaats blijft. Sandra heeft verschillende truien die ook zijn ontworpen voor meer ontspannen rijden, maar slechts twee of zelfs maar één achterzak hebben of geen elastische zoom hebben. Het resultaat is dat de beladen zakken de trui naar beneden trekken of dat de trui aan de achterkant omhoog komt of heen en weer schommelt. Damestruien in kleine maten (Sandra draagt ​​XS) hebben vaak te kleine zakken en zitten te hoog - bij de GOREWEAR Daily Jersey is dit allemaal niet het geval, alles werkt hier perfect, wat spreekt voor het doordachte ontwerp.

Zak voor waardevolle spullen met ritssluiting

De koersbroek

De koersbroek werd zelfs Sandra's nieuwe favoriete broek in haar assortiment. Ze was zo enthousiast dat ze ook de olijfgroene en zwarte versies kocht. Ze hield vooral van de lange benen; zoiets zocht ze al lang. Ze wijst er echter op dat de broek eigenlijk te lang kan zijn voor vrouwen die korter zijn dan 1,60 meter. Zelfs als u liever meer van uw dijen bruint, is een kortere broek aan te raden. Ook rijst de vraag of een korter beengedeelte geschikter zou zijn voor broeken die expliciet gemaakt zijn voor warm weer.

Nou, hier komt goed nieuws. Noch het lange beengedeelte, noch het bovengenoemde windafstotende materiaal in het kruis hadden een negatieve invloed op de klimaatbeheersing bij temperaturen van 25 graden en meer. Toch zou Sandra, als het boven de 30 graden is, puur uit emotie voor een kortere broek kiezen en zou ze de Windstopper Cup beter geschikt vinden voor een overgangs- en winterfietsbroek.

Sandra was erg opgelucht door het feit dat de uitstekende siliconen grippers tijdens het rijden daadwerkelijk op de juiste plek terechtkwamen, gelijk lagen met de dijspier en daar bleven zonder erin te snijden.

De stof van de koersbroek bood precies de juiste hoeveelheid ondersteuning om alles stevig op zijn plaats te houden. Het was echter ook elastisch genoeg om gemakkelijk naar beneden te worden getrokken tijdens de biopauze na bediening van het hierboven beschreven openingsmechanisme. Vergeleken met al haar ‘plasvriendelijke koersbroeken voor dames’ vond Sandra de oplossing van GOREWEAR eigenlijk het gemakkelijkst te gebruiken. De ritssluiting aan de onderrug schuurde of knelde ook niet in het minst.

Een ander hoogtepunt voor onze tester was het zitkussen. Ook zij deelt hier het oordeel van Martin: hij is stevig, niet omvangrijk en ziet er zelfs na zes uur in het zadel nog steeds goed uit. Persoonlijk kan Sandra niet goed overweg met dikke, zachte zitkussens. Of je nu in een sportieve, gestrekte houding op een racefiets zat of in een meer rechtopstaande, botgerichte zitpositie op een grindfiets, de pad zat altijd comfortabel en bood voldoende ondersteuning tegen wrijving, druk en schokken. Sandra zou de Ardent Bib Shorts+ zelfs indelen in het high-performance assortiment. Qua prijs zijn ze ook aanzienlijk hoger dan de Torrent Bib Shorts, maar dit kan gerechtvaardigd worden door de doordachte, gepatenteerde ritsoplossing voor de biobreak.

Conclusie - 10/10 voor de Ardent Bib Shorts+ en de Daily Jersey verrast met goed doordachte details

Over het geheel genomen was de Daily Jersey, gemaakt van 100 procent gerecycled materiaal, voor Sandra zeer comfortabel om te dragen. Dat hij op sommige plekken wat gecomprimeerd was en op andere plekken te los was optisch niet perfect, maar tijdens het rijden zat hij ook niet in de weg. Over het geheel genomen zag het donkerblauwe ontwerp er heel subtiel en elegant uit. Volgens Sandra hadden de witte kruisen op de trui er niet mogen staan ​​voor een modernere uitstraling, maar aan de andere kant zijn ze van een afstand nauwelijks te zien.

Reflecterende elementen in de gorewear-set

De broek presteerde en paste precies zoals Sandra wilde. "De claim van GOREWEAR om klimaat en draagcomfort te bieden wordt zeker waargemaakt. De collectie vindt een zeer goed compromis tussen nauwsluitend en comfortabel en biedt belangrijke details voor een prettige rit, zoals de goed doordachte achterzakken, de zeer succesvolle beenopeningen , de vulling geschikt voor lange afstanden en de slimme oplossing voor de toiletpauze terwijl je in je broek zit", aldus Sandra.

Een ander lovenswaardig en niet te onderschatten detail waren de reflecterende elementen. Sandra ziet de gevoeligheid van het materiaal echter als een klein puntje van kritiek. Als je bijvoorbeeld naar de koersbroek keek met de klittenbandsluiting van de fietshandschoen, veroorzaakte dit onmiddellijk pilling op de stof op de voorkant van het dijbeen, en doordat de trui per ongeluk in de rits van de koersbroek bleef haken, scheurde een klein gaatje in de stof van de trui.

Sandra raadt de collectie vooral aan aan beginners of ruiters die comfortabeler onderweg zijn, zo nu en dan een koffiepauze willen nemen en zich overdressed voelen in de nogal agressieve pro-look. De collectie is ook geschikt voor woon-werkverkeer of dagelijkse training, omdat het je portemonnee niet te zwaar belast bij het uitbreiden van je fietsgarderobe.

Hier is de beoordeling van Sandra in cijfers: 1 (zeer slecht) tot 10 (uitstekend)

broek

Functie/prestaties Prijs prestatie verhouding Verwerking/duurzaamheid Ontwerp/aantrekkelijkheid
10/10 10/10 9/10 10/10

Jersey

Functie/prestaties Prijs prestatie verhouding Verwerking/duurzaamheid Ontwerp/aantrekkelijkheid
8/10 7/10 7/10 7/10

Algemeen oordeel

Allereerst moet worden opgemerkt dat GOREWEAR's begrip van "comfort bij warm weer" in de eerste plaats verwijst naar klimaatbeheer, dat op zijn beurt voortvloeit uit het materiaal en de pasvorm - en dit is niet noodzakelijk losjes, zoals je zou kunnen aannemen, maar strak. GOREWEAR noemt het FORM FIT. De nauwsluitende pasvorm is bedoeld om de vochtregulatie te verbeteren; licht, sneldrogend en elastisch materiaal past zich aan jouw bewegingen aan.

Test van de Gorewear racefietscollectie voor warme temperaturen

Deze strakke pasvorm wordt consistenter geïmplementeerd in de Torrent Jersey dan in de Daily Jersey en over het algemeen vonden Martin en Sandra de koersbroek met hun uitstekende beengrippers comfortabeler om te dragen dan de trui. Wat het klimaatbeheer betreft, viel er niets te klagen voor deze prijsklasse, wat een goed teken is.

De twee testers waren het erover eens dat de collectie er ook goed uitziet tijdens een caféstop en de koersbroek wekte echt enthousiasme op. Met doordachte details zoals de herhaaldelijk geprezen beenmanchetten, maar ook de zitvulling, het ritsvak en de riemoplossing voor de biobreak in de damesbroek biedt GOREWEAR bovengemiddelde oplossingen die aanzienlijk bijdragen aan het draagcomfort. Op andere details, zoals de ritssluiting aan de voorkant, is iets te veel bespaard.

Over het geheel genomen heeft GOREWEAR in de collectie lente/zomer 2022 een uitstekende balans bereikt tussen draagcomfort, sportief design, geschiktheid voor dagelijks gebruik en klimaatbeheer tegen een eerlijke prijs-prestatieverhouding.