Bikester is terug! Net op tijd voor het seizoen biedt Bikester opnieuw alles wat met fietsen te maken heeft

Cube Reaction Hybrid-serie: een overzicht

fahrrad.de |

Cube Reaction Hybrid – een overzicht

Gepresenteerd: de modellen van een van de meest succesvolle e-mountainbikes

© Kubus

De Cube Reaction Hybrid is een e-MTB, maar hij kan zoveel meer! Daarom presenteren wij het volledige assortiment 2023-modellen uit Cube's meest veelzijdige modelserie, die zowel in het bos, op tochten als in het dagelijks leven in de stad een goed figuur slaan.

Modellen van de Cube Reaction Hybrid-serie op fahrrad.de

$include('Content-Producten',pids,M1385753;M1385744;M1388600;M1255057;M1255015;M1255033;M1255009;M1255012,show_promotion, true,tinyItemsConfig,'itemsXG:6;itemsLG:4;it emsMD: 4;artikelenSM:3 ; artikelenXS:2;')$

Deze fietsen kunnen het allemaal

De Cube Reaction Hybrid biedt indrukwekkende veelzijdigheid en prestaties in een breed scala aan toepassingen. Of het nu gaat om sportief mountainbiken, ontspannen tochten of alledaagse ritten: deze fietsen zijn ideaal uitgerust voor elke uitdaging.

Cube Reaction Hybrid im Gelände
© Kubus

Sportief mountainbiken

Steile beklimmingen en snelle afdalingen: dat is het eerste waar veel mensen aan denken als ze een Cube Reaction Hybrid met zijn dikke banden en verende voorvork voor zich zien. En je zit precies goed, want deze fiets is een echte topper op ruiger terrein. Wat hier echt schittert is de moderne diamantframevorm van de Reaction Hybrid-modellen zonder de ‘performance’-toevoeging, die sinds 2022 op de markt is. Ze zijn uitgerust met de krachtige Bosch Performance CX-motor van de vierde generatie, de maatstaf op mountainbikes, en bieden (behalve de One) 120 millimeter veerweg aan de voorkant. Hierdoor blijven de reserves paraat, zelfs op veeleisender terrein. Bovendien is de geometrie van het frame anno 2022 aanzienlijk verschoven richting offroad-plezier, zonder het alledaagse comfort uit het oog te verliezen. Hoewel geen van de modellen af ​​fabriek wordt geleverd met een neerlaatbare zadelpen, is de interne kabelgeleiding al voorbereid voor montage achteraf. Bike Magazine, Europa's grootste MTB-vakblad, stelt in zijn test van de 2022 Cube Reaction Hybrid SLT 750 ook: " Achter het comfortabele karakter beschikt de fiets over behoorlijke offroad-competentie ."

Cube Reaction Hybrid auf einer entspannten Tour
© Kubus

Rondleidingen

Zijn tochten over bos- en fietspaden meer jouw ding dan lastige steile stukken en wortelachtige sneden? Hiervoor kun je eigenlijk elke Cube Reaction Hybrid gebruiken, want dat is de vlaggenschipdiscipline van deze serie. Als je graag langer onderweg bent, zorg dan dat je een voldoende grote accu hebt. Voor langere tochten met bagage zijn de modellen met de toevoeging “Allroad” interessant. Ze zijn vrijwel altijd voorzien van een bagagerek waar je fietstassen aan kunt hangen.

Cube Reaction Hybrid auf einer Alltagsfahrt in der Stadt
© Kubus

Dagelijkse uitstapjes

De Cube Reaction Hybrid is een fantastisch argument om de mountainbike te gebruiken, ook voor korte ritten op asfalt. Brede noppenbanden en verende vorken zorgen voor uitstekend comfort, zelfs op slechte wegen. Dankzij e-support hoef je je geen zorgen te maken over het extra gewicht ten opzichte van een trekkingfiets. Zelfs in zijn standaardversie is de Reaction Hybrid een geweldige optie voor de stad, en twee uitrustingsvarianten vergroten zijn aantrekkingskracht nog verder. De ‘Allroad’-uitrusting omvat verlichting, spatborden, standaards en bagagerekken (hoewel dit alleen beschikbaar is op modellen zonder ‘Performance’ in de naam) – het complete pakket, zelfs voor langere ritten naar het werk. Met twee tassen heb je voldoende laadvermogen om op de terugweg je wekelijkse boodschappen te doen. Daarnaast wordt voor het stadsverkeer uiteraard de ‘Easy Entry’-versie met de bijzonder comfortabele instap (of de trapeziumvormige versie van de performance-modellen met de iets hogere hindernis) aanbevolen.

Algemene kenmerken

De Cube Reaction Hybrid biedt een verscheidenheid aan functies die hem tot een echte alleskunner maken. Van de framevorm en de motor tot de accucapaciteit en kenmerken: hier zijn de belangrijkste kenmerken waarmee deze e-bike zich onderscheidt.

Cube Reaction Hybrid mit verschiedenen Rahmendesigns: klassischer Diamantrahmen und Trapezrahmen für leichteres Auf- und Absteigen
© Kubus

Framevormen

In de serie worden vier verschillende frameontwerpen gebruikt. Het betaalbare prestatiemodel is verkrijgbaar als klassiek diamantframe en als trapeziumframe met een lagere bovenbuis voor eenvoudiger op- en afstappen. De Reaction Hybrid zonder de ‘performance’ toevoeging gaat in vrijwel alle opzichten een stap verder. Het biedt moderne standaarden zoals Boost (een extra brede achternaaf) en stijlvol ogende, volledig interne kabelgeleiding. Het vervangt ook de trapezeversie door een frame met lage instap, dat Cube “Easy Entry” noemt. Monturen met de klassieke ruitvorm waren vroeger altijd iets lichter dan andere varianten en daardoor populairder. Bij moderne e-bikes is het verschil in gewicht echter verwaarloosbaar. Daarom moet u zonder aarzelen voor de Easy Entry of Trapeze kiezen als comfort bij het op- en afstappen ook maar enigszins belangrijk voor u is.

Cube Reaction Hybrid mit leistungsstarkem Elektromotor von Bosch: Performance-Antrieb der dritten Generation mit 75 Nm Drehmoment bei den Performance-Modellen und Performance-CX-Antrieb der vierten Generation mit 85 Nm Drehmoment bei allen anderen Modellen
© Kubus

motor

Bij alle Cube Reaction Hybrid modellen kun je rekenen op een krachtige elektromotor van Bosch. Het is geen toeval dat de modellen uit de Performance-serie zo heten, want ze worden aangedreven door een Bosch Performance-aandrijving van de derde generatie met een koppel van 75 Newtonmeter. In alle overige modellen vind je een performance CX-aandrijving van de vierde generatie die op de weg of bospad zelfs 85 Newtonmeter koppel levert. Op weg naar de bakker merk je het verschil misschien niet, maar op een steil, wortelachtig pad bergopwaarts merk je het zeker. Hoe sportiever u uw tochten benadert, hoe interessanter het voor u zal zijn om voor de krachtigere motor te kiezen.

Cube Reaction Hybrid mit unterschiedlichen Akkukapazitäten: Topmodelle (ABS, SLT, SLX) mit 750 Wattstunden und günstigere Performance-Modelle mit maximal 625 Wattstunden. Die Akkus sind elegant versteckt, aber herausnehmbar. Die Auswahl an Akkukapazität variiert je nach Modell und Preis. Eine größere Akkukapazität bietet eine längere Reichweite, z. B. rund 120 Kilometer mit 750 Wattstunden im Vergleich zu 80 Kilometern mit 500 Wattstunden. Der Reichweitenrechner von Bosch kann bei der Auswahl des passenden Akkus für deine Touren helfen
© Kubus

Batterij capaciteit

Bij veel modellen in de serie kun je kiezen tussen fietsen met identieke kenmerken, maar met verschillende accucapaciteiten en dus verschillende actieradiussen. Dit zie je aan de buitenkant niet, want de batterij is in principe heel mooi verborgen, maar kan er uiteraard wel uit om op te laden. De keuze aan batterijcapaciteit is alleen beperkt aan de boven- en onderkant van de prijsschaal. De topmodellen ABS, SLT en SLX zijn alleen leverbaar met de maximaal mogelijke accucapaciteit van 750 wattuur. De betaalbare prestatiemodellen bieden daarentegen maximaal 625 wattuur vermogen.

Ter vergelijking: met 750 wattuur kun je op een gemiddelde tocht ongeveer 120 kilometer afleggen, met 500 wattuur op dezelfde tocht zou de ondersteuning na ongeveer 80 kilometer eindigen. Hier kunt u met de Bosch actieradiuscalculator ontdekken welke accu het meest geschikt is voor uw tochten. Een upgrade naar een grotere accu is na aankoop in theorie voor alle modellen mogelijk, maar is niet per se goedkoop. Daarom is het de moeite waard om goed na te denken alvorens te kopen en bij twijfel de grotere batterij te kiezen.

Cube Reaction Hybrid mit hochwertiger Ausstattung: hydraulische Scheibenbremsen für kraftvolles und wartungsarmes Bremsen, immer mit einer Federgabel ausgestattet. Je nach Preis erhältst du Fahrräder mit acht bis zwölf Gängen. Mehr Gänge bieten eine feinere Abstufung und eine größere Bandbreite an Optionen. Dadurch kannst du mit mehr Gängen auch steilere Anstiege bewältigen und gleichzeitig deine Gelenke schonen und die Reichweite des E-Bikes steigern.
© Kubus

Inrichting

Hoewel de modellen uit de serie over de hele linie echt waar voor hun geld bieden, zijn er in de uitrusting uitsluitend merkonderdelen gebruikt. Alle wielen worden afgeremd door hydraulische schijfremmen, die krachtig grijpen en bijzonder onderhoudsarm zijn. Ook is er altijd een verende voorvork aan boord.

Afhankelijk van hoe diep je in je portemonnee graaft, krijg je acht tot twaalf gangen. Dankzij elektrische ondersteuning is het iets minder belangrijk hoeveel versnellingen je fiets heeft, maar meer versnellingen is nog steeds beter. Ze zorgen niet alleen voor een fijnere gradatie, maar vaak ook voor een groter versnellingsbereik. Dit betekent dat je op steilere beklimmingen met acht versnellingen slechts heel langzaam kunt trappen, terwijl je met twaalf versnellingen toch losjes en soepel kunt trappen. Dit beschermt niet alleen uw gewrichten, maar vergroot ook uw bereik.

Naamgeving

Cube biedt een enorm assortiment modellen aan onder de noemer ‘Reaction Hybrid’, waarvan de namen helaas niet bijzonder pakkend zijn en op het eerste gezicht ook niet veel onthullen. Als je de code eenmaal hebt gekraakt, zijn de namen heel logisch en bevatten ze veel informatie. Het begin is simpel: ‘Reaction’ is altijd de naam geweest van Cube’s hardtails (mountainbikes zonder achtervering), en ‘Hybrid’ zijn de e-bikes.

Wat na de ‘Reaction Hybrid’ in de naam komt, onthult veel over de kenmerken van de fiets. Eerst is er een indicatie van het algemene uitrustingsniveau. In onderstaande lijst wordt uitgelegd in welke volgorde Cube deze aanduidingen gebruikt, overigens voor alle modelseries. Het getal in de modelnaam is een indicatie van de accucapaciteit; een Reaction Hybrid Pro 750 heeft een accu met 750 Wh (wattuur). Helemaal op het einde hebben sommige modellen de toevoeging ‘Allroad’, wat aangeeft dat ze zijn voorzien van spatborden, verlichting en een bagagerek (op de meeste modellen). In deze paragraaf gaan we hier dieper op in.

Cube Reaction Hybrid Namensgebung: Eine Vielzahl von Modellen, deren Namen auf den ersten Blick wenig verraten, aber logisch und informativ sind. Der Name 'Reaction' steht traditionell für Hardtail-Mountainbikes ohne Hinterradfederung, während 'Hybrid' für E-Bikes steht. Der Teil nach 'Reaction Hybrid' enthüllt Informationen zur Ausstattung des Fahrrads. Die Bezeichnungen folgen einer bestimmten Rangfolge, die in der Liste weiter unten erläutert wird. Die Modellnummer gibt Hinweise auf die Akkukapazität - beispielsweise hat das Modell 'Reaction Hybrid Pro 750' einen Akku mit 750 Wattstunden. Einige Modelle tragen am Ende den Zusatz 'Allroad', der auf eine Ausstattung mit Schutzblechen, Licht und Gepäckträger hinweist.
© Kubus

Hoogtepunten van modellen

Alle modellen uit de serie krijgen van ons een absoluut aankoopadvies: zoals gebruikelijk bij Cube zijn ze met oog voor detail ontworpen, voorzien van hoogwaardige aanbouwonderdelen en zeer redelijk geprijsd. Toch vallen drie hoogtepunten op.

Cube Reaction Hybrid ABS
© Kubus

Cube Reaction Hybride ABS

De afkorting ABS is geen toeval: deze e-MTB is namelijk voorzien van een antiblokkeerremsysteem van Bosch! Het systeem bewaakt de remkracht en de rotatie van de wielen. Zodra het voorwiel dreigt te blokkeren of het achterwiel omhoog komt, vermindert de controller de remkracht van de Magura-remmen met vier zuigers. Dit betekent dat u veel gecontroleerder en stabieler bent, vooral op losse of gladde oppervlakken. Een echt pluspunt voor iedereen die onder alle weersomstandigheden rijdt, of een extra boost aan zelfvertrouwen voor degenen die een beetje wankel zijn op de fiets, weg van verharde wegen.

Cube Reaction Hybrid Race 625
© Kubus

Kubusreactie hybride race 625

Deze fiets is het perfecte compromis. Hij biedt u vrijwel dezelfde prestaties als het topmodel tegen een aanzienlijk lagere prijs, wat vooral de moeite waard is bij sportief rijden. Het frame en de e-infrastructuur zijn 100 procent hetzelfde; het wordt aangedreven door dezelfde Bosch CX-motor van de vierde generatie. Je kunt met Shimano-componenten over 12 versnellingen schakelen en de veerweg van 120 millimeter van de vork aanpassen aan jouw gewicht. Als je met iets eenvoudigere wielen en iets minder geavanceerde schakeltechnologie kunt leven, kun je hier het equivalent van een fietsvakantie besparen.

$include('Content-Products',pids,M1255069;M1385753,show_promotion, true,tinyItemsConfig,'itemsXG:3;itemsLG:3;itemsMD:3;itemsSM:3;itemsXS:2;')$
Cube Reaction Hybrid Performance 500 Allroad
© Kubus

Cube Reaction Hybrid Performance 500 Allroad

Deze fiets is de instap in de wereld van de veelzijdige e-hardtail van Cube. Voor bijna de helft van de prijs van het topmodel krijg je nog steeds enorm veel fiets voor je geld. Een Bosch aandrijving, versnellingen en remmen van Shimano en banden van Schwalbe zorgen samen met de “Allroad” uitrusting voor betrouwbaarheid en comfort. Hier krijg je voor weinig geld een echt hete rit die je veel plezier in het bos of op het fietspad zal bezorgen!

$include('Content-Products',pids,M1255012;M1255015,show_promotion, true,tinyItemsConfig,'itemsXG:3;itemsLG:3;itemsMD:3;itemsSM:3;itemsXS:2;')$

Apparatuuroverzicht en vergelijkingstabel

De Cube Reaction Hybrid maakt niet alleen indruk met zijn hoogwaardige componenten, maar biedt ook een breed scala aan modellen voor verschillende behoeften. Hier vind je een overzicht van de belangrijkste features die deze serie te bieden heeft.

Cube Reaction Hybride ABS Cube Reaction Hybride SLT Kubusreactie hybride SLX Kubusreactie hybride race Kubusreactie Hybride Pro Kubusreactie Hybride One Cube Reaction hybride prestaties
motor Bosch Performance CX 4e generatie, 85 Nm Bosch Performance CX 4e generatie, 85 Nm Bosch Performance CX 4e generatie, 85 Nm Bosch Performance CX 4e generatie, 85 Nm Bosch Performance CX 4e generatie, 85 Nm Bosch Performance CX 4e generatie, 85 Nm Bosch Performance 3e generatie, 75 Nm
Batterij capaciteit 750 Wh 750 Wh 750 Wh 625 Wh, 750 Wh 500 Wh, 625 Wh, 750 Wh 500 Wh, 625 Wh, 750 Wh 500 Wh, 625 Wh
weergave Kiox 300 en Bosch LED-afstandsbediening Kiox 300 en Bosch LED-afstandsbediening Kiox 300 en Bosch LED-afstandsbediening Kiox 300 en Bosch LED-afstandsbediening Bosch LED-afstandsbediening Bosch LED-afstandsbediening Bosch LED-afstandsbediening
Vork Fox 34 Vlotter AWL 120 mm / 100 mm EE Fox 34 Vlotter AWL 120 mm / 100 mm EE Fox 34 Vlotter AWL 120 mm / 100 mm EE RockShox Judy Zilver TK Air 120 mm / 100 mm EE X-Fusion MIG32 Lucht 120 mm / 100 mm EE SR Suntour NVX30 spoel, 100 mm SR Suntour NVX30 spoel, 100 mm
circuit 12-speed Shimano XT/Deore-mix Shimano XT met 12 versnellingen 12-speed Shimano XT/Deore-mix 12-speed Shimano XT/Deore-mix Shimano Deore met 11 versnellingen Shimano Deore met 10 versnellingen Shimano Alivio met 9 versnellingen
Remmen Magura MTC ABS-rem met vier zuigers Shimano XT-rem met vier zuigers SRAM DB8 rem met vier zuigers Shimano MT420 rem met vier zuigers Shimano MT200 rem met twee zuigers Shimano MT200 rem met twee zuigers Shimano MT200/UR300 rem met twee zuigers

Met deze informatie in gedachten zult u zeker het juiste model vinden. Hier vindt u onze beschikbare selectie Cube Reaction Hybrids . En als u vragen heeft, kunt u hier een persoonlijk adviesgesprek boeken .