Bikester is terug! Net op tijd voor het seizoen biedt Bikester opnieuw alles wat met fietsen te maken heeft

Garmin Edge Navi-vergelijking

fahrrad.de |

Een overzicht van de huidige fietsnavigatiesystemen van Garmin

Welk Edge-model is geschikt voor welk doel, zijn er vergelijkbare alternatieven van andere merken of is de smartphone zelfs voldoende voor navigatie?

© Giro

Voor jou is fietsen meer dan alleen de bekende route naar je werk of de supermarkt? Wilt u nieuwe paden ontdekken, mooie tochten maken en misschien zelfs wel graag trainen en inzicht krijgen in uw gezondheidsgegevens? Het is maar goed dat Garmin een selectie ongelooflijk krachtige fietsnavigatiesystemen heeft uitgebracht voor de 40-serie van zijn Edge-computers. Wij laten u kennismaken met alle modellen en vertellen u welk model het beste bij wie past.

Bent u geïnteresseerd in een fietscomputer van hoge kwaliteit? Zo vindt u uw weg in het Garmin-universum

Ben je het beu om te verdwalen of te navigeren met je mobiele telefoon tijdens lange tochten en ben je op zoek naar een betrouwbaar navigatiesysteem voor op de fiets? Dan kun je niet om premiumfabrikant Garmin en zijn Edge-serie heen.

Nu zijn er verschillende modellen van het merk, maar Garmin heeft voor elke toepassing een geschikt toestel, maar een goedkoper toestel van de concurrentie, bijvoorbeeld van Wahoo of Sigma Sport, of zelfs een mobiele telefoon met enkele accessoires kan ook voldoende zijn.

Met een Garmin toestel ben je op alle eventualiteiten voorbereid, want de edge computers kunnen veel meer dan ‘alleen’ navigeren. Hier kunt u zien welke Garmin Edge-modellen momenteel op de markt zijn en welke het beste geschikt is voor uw beoogde gebruik.

Fahrradnavi: Garmin Edge Serie

Waarom heb ik eigenlijk een fietsnavigatiesysteem nodig? Is een smartphone met een route-app niet voldoende?

Wil je gewoon de weg vinden van A naar B door de stad en fiets je slechts kort of af en toe, dan voldoet je mobiele telefoon met een route-app van bijvoorbeeld komoot ook.

Houd bij het navigeren op uw smartphone echter rekening met de volgende punten:

  • Navigeren via smartphone vergt veel van de batterij.
  • Displays van mobiele telefoons kunnen niet goed tegen direct zonlicht en de leesbaarheid is lang niet zo goed als die van fietscomputers.
  • Als u andere gegevens over uw reis wilt verzamelen of meer informatie wilt ontvangen, zoals gezondheids- en speciale trainingsgegevens, weersinformatie of e-bike-informatie, moet u extra apps installeren, maar deze communiceren niet live met de navigatie-app . Met een fietscomputer worden alle functies tijdens het fietsen op meerdere gegevensvelden en pagina's gecoördineerd en zichtbaar.
  • Om uw smartphone te beschermen tegen weers-, omgevingsinvloeden en beschadigingen heeft u een robuuste hoes nodig en vooral een houder waarmee uw toestel veilig aan het stuur wordt bevestigd. Deze accessoires kosten extra geld, hoewel ze meestal bij de fietscomputer worden meegeleverd.

Over Garmin en de Edge-serie

Garmin is een van de marktleiders op het gebied van GPS-navigatiesystemen en wearables voor de automobiel-, luchtvaart-, maritieme, outdoor- en sportsector. De Edge-serie is gewijd aan fietsnavigatie. Het merk werd opgericht in 1989 en heeft zijn operationele hoofdkantoor in Kansas, VS en zijn hoofdkantoor in Schaffhausen (Zwitserland).

Momenteel zijn de volgende Garmin Edge premium fietscomputers op de markt: 530, 540 (solar), 830, 840 (solar), 1030 Plus, 1040 (solar), Explore 2 (power).

$include('Content-Producten',pids,M724757;M1359696;M1359702;M724772;M1359708;M884898;M1248256;M1248262;M1288688;M469611,show_promotion, true,tinyItemsConfig,'items XG: 6;artikelenLG:4;artikelenMD:4 ; artikelenSM:3;artikelenXS:2;')$

Zoals je uit de nummering kunt afleiden zijn de 40 modellen de opvolgers van de 30 modellen en zul je aan de prijs en het functionaliteitsaanbod zien dat de hogere cijfers (500 versus 1000) staan ​​voor de krachtigere Garmin fietscomputers.

Hieronder leest u welke functies aan de 40 modellen zijn toegevoegd ten opzichte van de 30 modellen en hoe de 500, 800 en 1000 modellen zich tot elkaar verhouden. De Edge Explore neemt een enigszins bijzondere positie in deze vergelijkingsreeks in.

Laten we beginnen met wat ALLE hier genoemde Garmin-apparaten gemeen hebben.


Belangrijkste functies en unieke verkoopargumenten van de huidige Garmin Edge fietscomputers

Garmin Edge fietscomputers behoren tot de meest complexe maar ook krachtigste op de markt. Je hebt ongelooflijk veel mogelijkheden om het toestel aan te passen aan jouw wensen en het is zeker de moeite waard om de Edge volledig te benutten. Hieronder lichten we enkele opvallende kenmerken uit.

De Garmin Connect-app

Niet alleen de hardware draagt ​​bij aan een gebruiksvriendelijk GPS-fietsnavigatiesysteem, maar ook de bijbehorende app waarmee je je gegevens beheert, het toestel instelt en routes plant. Met de eigen Connect-app voor desktop en mobiele apparaten heeft Garmin een ongekend ecosysteem gecreëerd waarmee alle Garmin-apparaten zijn verbonden.

Als je bijvoorbeeld ook een Garmin hardloophorloge hebt, komen hier alle prestatie- en gezondheidsgegevens samen, krijg je trainingssuggesties of kun je je eigen trainingen plannen en overbrengen naar de toestellen. Hier vindt u ook een Garmin-community en kunt u verbinding maken met vrienden.

De Garmin Connect IQ Store en apps van derden

Wil je liever je tocht plannen in komoot en deze later uploaden naar Strava of trainingsplannen maken via TrainingPeaks, dan kan dat ook zonder problemen, want je kunt ook apps van derden downloaden uit de Garmin Connect IQ store . De IQ Store biedt ook alternatieve displayontwerpen en extra widgets en gegevensvelden die u kunt gebruiken om uw apparaat aan te passen en te optimaliseren voor uw doeleinden. Het scala aan functies is echter afhankelijk van de apparaatklasse . Zo heeft de Edge Explore beperkte trainings- en dataveldfuncties.

Nieuwe functies via update

Kleinere updates komen ook via de Connect-app, terwijl grote updates zoals kaartupdates of firmware-updates het beste via Garmin Express via kabel op de pc gebeuren. Dit betekent dat je ook op oudere toestellen, zoals de 30-serie, nieuwe functionaliteiten kunt toevoegen, mits de hardware dit toelaat.

Navigatie en satellieten

De navigatie verloopt betrouwbaar met behulp van stapsgewijze instructies en akoestische signalen, en de tracking is zeer nauwkeurig dankzij de ingebouwde satellieten GPS, GLONASS en Galileo. Er is een barometrische hoogtemeter en u kunt een nieuwe route instellen als u van de route afwijkt. Ook kun je alle functies en signalen uitschakelen als je er last van hebt of als je de batterij wilt sparen.

Bij de modellen 30 en 40 kunnen ook elektronische schakelingen worden gekoppeld.

Trainingscontrole en analyse

De 30- en 40-serie bieden standaard analysehulpmiddelen voor trainingscontrole (informatie over VO2 max, trainingsintensiteit, herstelbehoeften, hitte- en hoogte-acclimatisatie), die ambitieuze atleten zullen plezieren, en de MTB Dynamics- functie met mountainbike-statistieken zoals airtime, grit en flow laten de harten van offroad-fans sneller kloppen.

Compatibiliteit met e-bikes

Last but not least zijn alle genoemde Garmin-apparaten ANT+ E-Bike- compatibel en hebben ze een directe verbinding met het Shimano Steps- systeem. U kunt hier ook uw route op baseren en informatie krijgen over het batterijniveau, de versnellingskeuze en nog veel meer.

Routecreatie, kaarten en apps voor favoriete rijstijlen

Als je een route wilt maken, kun je dat doen met de uitstekende Garmin planningssoftware in de Connect app of direct op het toestel . Voorgeïnstalleerde Garmin fietskaarten geven je routesuggesties vanaf jouw locatie, je zoekt naar Points of Interest (POI) of navigeert direct terug naar het startpunt als je een tocht wilt/moet annuleren. Dit alles werkt zonder dat u verbinding hoeft te maken met uw telefoon. Garmin toestellen konden altijd direct op het toestel ingesteld worden, maar bij toestellen van andere merken is dit meestal niet mogelijk.

De kaarten bij Garmin zijn gebaseerd op OSM-kaarten (Open Street Maps), zoals bij veel GPS-apparaten het geval is, maar Garmin kan aanvullende, veelal gratis OSM-kaarten van externe aanbieders toevoegen.

U kunt voor elk van uw fietsen uw eigen profiel aanmaken en deze aan een specifieke rijstijl toewijzen. Bij het routeren is er dan kaartinformatie op basis van het type tocht. Met de Garmin Trailforks app krijg je bijvoorbeeld speciale offroad-vriendelijke informatie, en met de ingebouwde Trendline populariteitsroutering selecteert het toestel de wegen. en paden die fietsers het vaakst gebruiken.

Sensoren

Als het om connectiviteit gaat, zorgen standaarden als Bluetooth, ANT+ en WLAN, sensoren zoals hartslagmeters, cadans- en snelheidssensoren of slimme trainers ervoor dat je het Garmin Varia radarachterlicht en Garmin horloges kunt koppelen. Garmin biedt zijn computers aan als afzonderlijke apparaten of als een bundel, inclusief hartslag-, cadans- en snelheidssensoren en een extra aerohouder.

Deze sensoren en houders zijn ook per stuk te koop en hoeven niet van Garmin te zijn, zolang het radioprotocol maar klopt en de pasvorm van de accessoires van derden voor Garmin is gemaakt.

De batterij, waterdichtheid en beveiligingsfuncties

Hoe meer sensoren er worden gekoppeld, hoe meer de batterij wordt gebruikt, maar Garmin-toestellen uit de 30- en 40-serie hebben een zeer lange batterijduur . Daarover later meer, maar er is ook een energiebesparende modus en eenvoudige trucjes om de batterij te sparen.

Alle Garmin fietscomputers zijn waterdicht (niveau IPX7 = bestand tegen binnendringend water op een meter diepte tot 30 minuten, geschikt voor opspattend water, regen of sneeuw, douchen).

Garmin biedt veel beveiligingsfuncties voor zijn fietsnavigatiesystemen, van diefstalalarmen en ongevaldetectie tot slimme meldingen en live volgen.


Fahrradnavi: Garmin Edge Serie

Upgrade van de 30 naar de 40 (solar) serie

De “hiërarchie” van Garmin-apparaten is vrij logisch. De 1000-serie is het vlaggenschip van de opvolgers en hier verschijnen eerst nieuwe functies, om later gevolgd te worden door de toestellen uit de 500- en 800-serie en (in beperkte mate) de Explore. Soms is er sprake van een “tussenstap” bij het lanceren van nieuwe modellen/functies. Deze toestellen krijgen dan van Garmin de toevoeging ‘Plus’, zoals het model Edge 1030 Plus.

Zoals reeds vermeld is het over het algemeen de moeite waard om alle bestaande (firmware) updates voor alle apparaten uit te voeren. Dit betekent dat niet alleen oudere modellen, dat kan ook de 1040 zijn die al is uitgebracht, nieuwe functies krijgen, maar dat de huidige modellen mogelijk ook updates hebben gekregen sinds het toestel de fabriek verliet en bij de dealer stond.

Wat is er nieuw bij de apparaten uit de 40-serie?

  • Eén van de grootste wapenfeiten van de 40-serie is de nog langere accuduur , die gemiddeld met 30% is toegenomen: daar zullen fietsers en langeafstandsfietsers blij mee zijn. Alle 40 modellen zijn ook verkrijgbaar als solar-editie , waarmee u tijdens het rijden de levensduur van de batterij kunt verlengen of het batterijverbruik kunt verminderen.
  • Er is een multiband GNSS- module geïnstalleerd voor verbeterde tracking. Deze multifrequentie-ontvangst van wereldwijde satellietsystemen (GPS, GLONASS, GALILEO) maakt uiterst nauwkeurige routeregistratie mogelijk, zelfs in smalle bergvalleien of stedelijke canyons, waar de signalen anders de neiging hebben te worden afgebogen/gereflecteerd.
  • De nu ingebouwde gyroscoop en magnetometer helpen ook om de exacte positie te bepalen.
  • Sinds de lancering van de 1040 is er ook een nieuw startscherm en een nieuwe, gebruiksvriendelijkere menunavigatie. Zo verschijnt bijvoorbeeld eerst de huidige geplande route, zodat je direct aan de slag kunt.
  • Garmin heeft met de 30-serie al pionierswerk verricht op het gebied van ‘energiemanagement op de berg’. De interne Climb-Pro- functie geeft je visueel gepresenteerde informatie over aankomende beklimmingen met details over het stijgingspercentage, de resterende afstand en de hoogte. Je kunt nu informatie over beklimmingen ontvangen, zelfs als je nog niet eerder een route hebt geladen. Als je een klim nadert, ontvang je informatie over het profiel etc.
  • Je moet je kracht niet alleen op de berg gebruiken, maar gedurende de hele rit. Als het om trainingscontrole en -analyse gaat, heeft Garmin de 40-serie flink verbeterd: een powerguide- functie, real-time uithoudingsvermogen (een soort vermoeidheidsmeting), fietsvermogen en afstandsvereiste sanlayse ondersteunen je nu, op voorwaarde dat je een wattmeter hebt op je fiets .

Alle genoemde trainingscontrole- en analysetools zijn slechts in beperkte mate beschikbaar op de Garmin Edge Explore 2, omdat de focus van deze fietscomputer beslist op navigatie ligt.

We laten u kort kennismaken met de Edge-modellen van de 40-serie en de Explore 2 in detail met hun respectievelijke bijzonderheden.


Garmin Edge 540 (Solar), 840 (Solar), 1040 (Solar) en Explore 2 (Power) in een kort portret

Alle hier genoemde Garmin Edge toestellen zijn kwalitatief hoogwaardige en state-of-the-art GPS-fietscomputers. Ze verschillen alleen qua afmetingen, bruikbaarheid en functionaliteit.

Garmin Edge 540 GPS Computer
Garmin Edge 540 GPS-computer

Garmin Edge 540 (zonne-energie)

Het 540-model is het kleinste en lichtste apparaat uit deze serie. Het beschikt over alle nieuwe en bewezen trainings- en navigatiefuncties die hierboven zijn genoemd. Het interne geheugen van 16 GB behoort momenteel echter tot de kleinere en het toestel is ‘slechts’ met knoppen te bedienen, wat bijvoorbeeld in de winter, met dikke handschoenen of bij hevige regen, ook een voordeel kan zijn.

De batterijduur van maximaal 26 uur (in de energiebesparende modus) is sensationeel, de versie op zonne-energie gaat tot 32 uur mee dankzij de ingebouwde “Powerglass”.

$include('Content-Products',pids,M1359696;M1359702,show_promotion, true,tinyItemsConfig,'itemsXG:3;itemsLG:3;itemsMD:3;itemsSM:3;itemsXS:2;')$
Garmin Edge 840 GPS Computer
Garmin Edge 840 GPS-computer

Garmin Edge 840 (zonne-energie)

Het 840-model heeft dezelfde interne waarden als het 540-model, maar is vier gram zwaarder, wat waarschijnlijk komt doordat dit model qua bruikbaarheid het beste van twee werelden combineert. Het heeft nu knoppen EN een touchscreen (vergeleken met de Edge 830), terwijl het vroeger een puur touchscreen-model was. Onder normale omstandigheden is een touchscreen sneller in gebruik, is de gevoeligheid van het scherm aan te passen en bij hevige regen kun je hem ook vergrendelen en alleen tussen datapagina's scrollen.

Met 32 ​​GB is het geheugen groter dan de 540, er is ook een solarversie en de batterijduur is identiek.

Het display heeft nieuwe technologie vergeleken met de 830; ondanks het relatief kleine scherm zijn de cijfers groter en gemakkelijker te lezen.

$include('Content-Products',pids,M1359708,show_promotion, true,tinyItemsConfig,'itemsXG:3;itemsLG:3;itemsMD:3;itemsSM:3;itemsXS:2;')$
Garmin Edge 1040 GPS-computer

Garmin Edge 1040 (zonne-energie)

Het grootste, zwaarste en duurste model in de Garmin Edge-wereld. Hij heeft veruit de langste levensduur van de batterij met maximaal 35 uur en in de versie op zonne-energie tot 45 uur bij maximale belasting, in de meest extreme energiebesparende modus tot 90 uur of 180 uur (zonne-energie) binnen. Bijna geen enkel model van andere fabrikanten van fietsnavigatiesystemen kan hieraan tippen.

Het formaat doet meer denken aan een smartphone, maar op het touchscreen heb je alles duidelijk in beeld en kun je desgewenst tien datavelden tegelijk zien.

Het interne geheugen bedraagt ​​32 GB, bij de solarversie zelfs 64 GB.

Natuurlijk heb je alle trainings- en navigatiefuncties zoals de Edge 540 en 840. De functies die nog niet aan boord waren toen de 1040 werd gelanceerd, zijn via updates geleverd.

$include('Content-Products',pids,M1248262,show_promotion, true,tinyItemsConfig,'itemsXG:3;itemsLG:3;itemsMD:3;itemsSM:3;itemsXS:2;')$
Garmin Edge Explr 2 GPS Fahrradcomputer
Garmin Edge Explr 2 GPS-fietscomputer

Garmin Edge Explore 2 (stroom)

Zoals reeds vermeld is de Edge Explore een tikkeltje anders. De modelnaam Explore verraadt al dat de focus hier meer op navigatie en vrijetijdsgericht toeren ligt.

Trainingsfuncties zijn hier tot een minimum beperkt, de navigatiefuncties zijn hetzelfde als op de andere huidige toestellen, maar beschikken niet over multiband GNSS.

De Explore vertegenwoordigt een goed compromis tussen gewicht en afmetingen (kleiner/lichter dan de 1040, groter/zwaarder dan de 540/840 modellen).

Vooral als het gaat om de prijs-prestatieverhouding is hij onverslaanbaar, je krijgt een geweldige allrounder.

De Explore 2-identifier geeft aan dat hier ook een voorganger was en dat versie 2 onder andere de levensduur van de batterij en de opslagcapaciteit heeft vergroot. Je kunt nu ook drie profielen maken voor racefiets, indoor of off-road, en veel meer

De Power- versie van de Explore 2 is bijzonder geschikt voor e-bikes omdat er een speciale houder voor de stroomvoorziening aanwezig is.

$include('Content-Products',pids,M1288688;M469611,show_promotion, true,tinyItemsConfig,'itemsXG:3;itemsLG:3;itemsMD:3;itemsSM:3;itemsXS:2;')$

In onderstaande overzichtstabel kunt u alle kengetallen van de genoemde modellen bekijken.

Overzichtstabel: vergelijking van de nieuwste Garmin Edge-modellen van de 40 (Solar)-serie en Explore 2 (Power)

Welk toestel heeft zijn sterke punten en welke criteria passen het beste bij jou? De tabel zou u moeten helpen de modellen te vergelijken.

Garmin Rand 540 ( zonne -energie) 840 ( zonne -energie) 1040 ( zonne -energie) Ontdek 2 ( kracht )
dimensies 57,8 x 85,1 x 19,6 mm (2,3 inch x 3,4 inch x 0,8 inch) 57,8 x 85,1 x 19,6 mm (2,3 inch x 3,4 inch x 0,8 inch) 59,3 x 117,6 x 20,0 mm (2,3 inch x 4,6 inch x 0,8 inch) 106,1 x 55,7 x 20,6 mm (4,2 inch x 2,2 inch x 0,8 inch)
Gewicht 80,4 g

Zonne-energie: 84,9 g
84,8 g

Zonne-energie: 88,9 g
126g

Zonne-energie: 133 g
104g
Batterijduur* Tot 26 uur

Zonne-energie: tot 32 uur
Tot 26 uur

Zonne-energie: tot 32 uur
Tot 35 uur

Zonne-energie: tot 45 uur
Tot 16 uur
Scherm, schermgrootte, resolutie Kleur, 66 mm (2,6 inch) diagonaal, 246 x 322 pixels,
Knopbediening

Zonne-energie: Powerglass
Kleur, 66 mm (2,6 inch) diagonaal, 246 x 322 pixels, touchscreen + knoppen

Zonne-energie: Powerglass
Kleur, 88,9 mm (3,5 inch) diagonaal, 282 x 470 pixels,
Touch screen

Zonne-energie: Powerglass
Kleur, 3-inch, 240 x 400 pixels, touchscreen
Satellieten, sensoren GPS
GLONASS
Galileo
Multiband-GNSS
Barometrische hoogtemeter
Magnetometer
gyroscoop
Omgevingslicht sensor
GPS
GLONASS
Galileo
Multiband-GNSS
Barometrische hoogtemeter
Magnetometer
gyroscoop
Omgevingslicht sensor
GPS
GLONASS
Galileo
Multiband-GNSS
Barometrische hoogtemeter
Magnetometer
gyroscoop
Omgevingslicht sensor
GPS
GLONASS
Galileo
Barometrische hoogtemeter
kaarten Vooraf geïnstalleerde Garmin fietskaart Vooraf geïnstalleerde Garmin fietskaart, meerdere regio's Vooraf geïnstalleerde Garmin fietskaart, meerdere regio's Vooraf geïnstalleerde Garmin fietskaart
Opslag 16 GB 32 GB Intern geheugen 32 GB

Zonne-energie: intern 64 GB
Intern geheugen 16 GB
Kenmerken/compatibiliteit Hardware Bluetooth
ANT+
DRAADLOZE INTERNETTOEGANG
(bijv. vermogensmeter, HR-sensor, Garmin Varia-radar, smart trainer, elektronisch circuit)
Bluetooth
ANT+
DRAADLOZE INTERNETTOEGANG
(bijv. vermogensmeter, HR-sensor, Garmin Varia-radar, smart trainer, elektronisch circuit)
Bluetooth
ANT+
DRAADLOZE INTERNETTOEGANG
(bijv. vermogensmeter, HR-sensor, Garmin Varia-radar, smart trainer, elektronisch circuit)
Bluetooth
ANT+
(bijv. vermogensmeter, HR-sensor, Garmin Varia-radar, smart trainer)
Functies/compatibiliteitssoftware Sluit IQ, iPhone, Android aan Sluit IQ, iPhone, Android aan Verbind IQ,
iPhone, Android
Verbind IQ,
iPhone, Android
Training, planning, analyse Trainingsplannen en doelen
Effect VO2Max
Weerstand
recreatie

ClimbPro ook zonder beladen route
MTB-dynamiek, TrailForks
Trainingsplannen en doelen
Effect VO2Max
Weerstand
recreatie

ClimbPro zelfs zonder beladen route
MTB-dynamiek, TrailForks
Trainingsplannen en doelen
Effect VO2Max
Weerstand
recreatie

ClimbPro zelfs zonder beladen route
MTB-dynamiek, TrailForks
VO2Max
recreatie

ClimbPro met route geladen
Extra's, speciale kenmerken (Groeps)LiveTrack
Nooddetectie
alarm
Weer
Slimme meldingen
(Groeps)LiveTrack
Nooddetectie
alarm
Weer
(Groeps)LiveTrack
Nooddetectie
alarm
Weer
(Groeps)LiveTrack
Nooddetectie
alarm
Weer

Stroom: speciaal voor e-bikes, inclusief houder met voeding
doelgroep Navigatie EN training,
Gewichtsoptimalisatoren

Racefiets, MTB, grind, toertochten
Navigatie EN training, gewichtsoptimalisaties

Racefiets, MTB, grind, toertochten
Navigatie EN training, lange tochten, racefiets, MTB, grind Focus op navigatie, dagelijks gebruik, vrijetijdstochten, fietspadnetwerken
Pro contra + klein, licht
+ goede batterijduur
- geen touchscreen
+ klein, licht
+ goede batterijduur
+ groot intern geheugen
+ Touch- en knopbediening
+ uitstekende batterijduur
+ groot intern geheugen
+ Touchscreen
+ groter scherm
- hoger gewicht, grotere afmetingen
+middel/zwaar
+ prijs
+ Touchscreen
- geen WLAN
- beperkte trainingsfuncties/analyse/planning
- kortere levensduur van de batterij
- er kan geen elektronisch circuit worden gekoppeld
- geen multiband GNSS

*Batterijlevensduur in energiebesparende modus, op de 1040 onder volledige belasting (alle sensoren gekoppeld, display permanent aan, enz.) In extreme energiebesparende modus tot 90 of 180 uur (zonne-energie), zie support.garmin.com


Garmin fietscomputer vergeleken met fietsnavigatiesystemen van Wahoo en Sigma Sport

De Garmin Edge toestellen behoren zonder twijfel tot de duurste op de markt, maar het scala aan functies is ongeëvenaard en de Garmin Connect app is ongeëvenaard. Vooral als je gestructureerd wilt trainen, vind je alle functies perfect geïntegreerd en afgestemd op Garmin Edge. Ook hier heeft Garmin veel pionierswerk verricht en speciaal ontwikkelde programma's aangeboden.

Vind je dat laatste punt niet zo belangrijk, maar ben je vooral geïnteresseerd in betrouwbare navigatie, gebruiksvriendelijke menunavigatie en een goedkoper alternatief, dan is het de moeite waard om eens bij de concurrentie te kijken.

Wahoo

De nieuwste fietscomputers van Wahoo zijn de Elemnt Bolt v2 en de Elemnt Roam v2 , waarbij de eerste qua prestaties het meest vergelijkbaar is met de Edge 540 en de laatste met de Edge 840.

Over het algemeen kan worden gezegd dat alle Wahoo-computers zeer intuïtief in gebruik zijn. Ze kunnen echter alleen via de app worden ingesteld en er is alleen knopbediening.

Wahoo is platformonafhankelijk en zorgt voor een soepele integratie met apps van derden, maar is niet compatibel met Shimano Steps, om maar een paar verschillen te noemen.

Sigma Sportgps Basis

Sigma Sport heeft momenteel de Rox 4.0 en de Rox 2.0 op de markt in de categorie ‘fietssnelheidsmeter met GPS-functie’. Deze toestellen kosten 100 euro en zijn niet te vergelijken met de hierboven gepresenteerde Garmin- of Wahoo-toestellen, simpelweg omdat er geen kaartnavigatie is, alleen stapsgewijze aanwijzingen en een soort wormnavigatie.

Garmin heeft echter met de Edge 130 Plus ook een heel eenvoudig toestel op de markt met wormnavigatie en beperkte trainingsfuncties.

Kijk dan eens naar onze koopgids voor goedkope fietscomputers .

De Rox Evo 11.1 is een klasse hoger, maar kan alleen navigeren in combinatie met de mobiele telefoon (kaartweergave).

Sigma Sport-kaartnavigatie

Het huidige premiummodel van Sigma met kaartnavigatie is de Rox Evo 12.1. Qua prestaties ligt hij tussen de Garmin Edge Explore 2 en de 840 in - maar ook qua prijs heeft hij bijvoorbeeld minder batterij- en opslagcapaciteit, maar is hij ook te bedienen via knoppen en touchscreen.

De Sigma Ride app biedt functies voor dataregistratie en analyse, daarnaast zijn er speciaal ontwikkelde trainingsfuncties en een koppeling met TrainingPeaks.

Sigma gebruikt eigen fietskaarten, maar biedt ook een interface met komoot en Strava. Ook de e-bike-integratie is voorbeeldig.

Conclusie en aankoopadviezen

Zie je, de Garmin-wereld is complex. U krijgt meer functies en mogelijkheden aangeboden dan u waarschijnlijk ooit zult kunnen gebruiken, en dat heeft een prijs.

Aan de andere kant houd je met elk van de hier gepresenteerde Garmin-computers een deur voor jezelf open als je de smaak van het fietsen hebt gekregen toen je voor het eerst begon met trainen en niet alleen het komende jaar betrouwbaar wilt navigeren, maar ook wilt trainen in een gestructureerde manier.

En één ding is duidelijk: de batterij van deze apparaten zal je nooit in de steek laten.

De uitmuntendheid van Garmin-toestellen, die ook gebaseerd is op jarenlange ervaring in de navigatie- en trainingsmarkt van het merk, wordt herhaaldelijk bewezen door tests uitgevoerd door de fiets- en outdoor-industrie.

Natuurlijk is het niet eenvoudig om veel geld uit te geven aan fietsaccessoires en outdoornavigatie, maar je zult lang plezier hebben van een Garmin-apparaat dankzij de hoge kwaliteit van de afwerking en regelmatige software-updates zullen de situatie positief veranderen; manier waarop u fietst.

© Giro

Wanneer u besluit een van de gepresenteerde edge-computers aan te schaffen, moet u rekening houden met de volgende criteria:

  • Bent u een ambitieuze wielrenner , doet u mee aan wedstrijden , houdt u van statistieken en houdt u van gestructureerd trainen en wilt u tegelijkertijd de meest uitgebreide navigatiesoftware, de beste kaarten en de best mogelijke satellietontvangst in één apparaat hebben, kies dan een apparaat uit de Rand 40-serie .
  • Als je lange tochten maakt, deelneemt aan 24-uursraces of meerdaagse bikepacking-evenementen en een lange batterijduur wilt zonder op te laden, dan is de Edge 1040 , eventueel ook met zonnemodule, het toestel van jouw keuze, vooral als je een groot display met touchscreen-functie op prijs stelt.
  • Ben je meer een minimalistisch type dat houdt van een opgeruimde cockpit en let op elke gram maar wil je niet inboeten op kwaliteit, kies dan voor de kleine maar fijne Edge 540 .
  • Wil je je toestel met zowel de knoppen als het touchscreen kunnen bedienen , pak dan de Edge 840 .
  • Als jouw focus ligt op navigatie tegen een eerlijke prijs en gebruiksgemak , misschien ben je een beginnende fietser of rijd je op een e-bike en wil je gewoon mooie tochten maken, dan zul je blij zijn met de Edge Explore 2 .

Zelfs met het “eenvoudigste” navigatiesysteem, de Explore 2, moet je uiteraard eerst even aan de slag. Maar als u uw Edge eenmaal heeft ingesteld zoals u hem nodig heeft en hem regelmatig gebruikt, wilt u niet meer zonder.

Voorbij zijn de dagen dat je bij elke derde splitsing in de weg moest stoppen en naar de kaart moest kijken, die dan door de wind zou worden verscheurd. Voorbij zijn de dagen dat er maar een paar satellieten waren en je nog steeds verdwaalde met het navigatiesysteem van de eerste generatie of dat je je zorgen moest maken over het vasthouden van de batterij. Tegenwoordig krijg je betrouwbare, moderne technologie verpakt in kleine, stijlvolle Garmin-apparaten.

Als je geplande, gedeelde of voorgestelde routes volgt, zul je versteld staan ​​van wat voor moois je allemaal kunt ontdekken, ook bij jou in de buurt.

$include('Content-Producten',pids,M724757;M1359696;M1359702;M724772;M1359708;M884898;M1248256;M1248262;M1288688;M469611,show_promotion, true,tinyItemsConfig,'items XG: 6;artikelenLG:4;artikelenMD:4 ; artikelenSM:3;artikelenXS:2;')$